Проф. Андрей Чорабнов, ИТН: Здравето е бизнес, стока, която се купува и продава - ДАНС трябва да се занимава с темата

  • 26 юни 2024 10:23

  • 421
  • 2
Проф. Андрей Чорабнов, ИТН: Здравето е бизнес, стока, която се купува и продава - ДАНС трябва да се занимава с темата
© Булфото, архив

Здравето е бизнес, стока, която се купува и продава. Превърнало се е в икономически спор между икономически субекти, подкрепени от партии, каза от парламентарната трибуна проф. Андрей Чорбанов от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" (ИТН) след края на изслушването на председателя на ДАНС Пламен Тончев относно постъпили жалби, подадени срещу членове на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница и срещу екипа на фондация „Даная“, от „Търговска лига - глобален аптечен център“ АД във връзка с отложеното им инвестиционно намерение за създаване на многопрофилна болница „Мама и аз“.  

"Държавните болници не трябва да са търговски дружества! Това изкривява цялата идея за защита на здравето на нацията, което е обект на национална сигурност, което означава, че ДАНС трябва да се занимава с темата", заключи той. 

От Обществения съвет за бъдещата детска болница алармират за оказван натиск

И зададе ключов въпрос: "Като направим детска болница, откъде ще вземем педиатрите, които да работят в нея? Въпросът е как да генерираме нови и задържим наличните специалисти в България", подчерта Чорбанов. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
421 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.26 | 13:23

2
Той се казва Чорбанов.
Ivan Petrov

2024.06.26 | 12:07

1
докато цялата страна работи, за важността и самочувствието на една шепа кресльовци, детска болница няма да има. Докато имат форум ще са много важни, а проектът няма да помръдне и педя. Нещата трябва да се случват в действия – не в думи. Дотогава известната кремена ще събира пари за лечение на деца в Турция

Добави коментар

Водещи новини