Фондация "Даная": МЗ започва работа по стандарти за работа в болниците

  • 24 април 2024 16:30

  • 355
  • 1
Фондация "Даная": МЗ започва работа по стандарти за работа в болниците
© Булфото

Министерството на здравеопазването започва работа по дългоочакваните стандарти и протоколи за работа в болниците. Това каза Ани Стоянова, майка на 15-годишната Даная, след среща на представители на фондация „Даная“ със служебния министър на здравеопазването д-р Галя Кондева Галя Кондева Д-р Галя Кондева е назначена за министър на здравеопазването в служебния кабинет с

Даная почина през пролетта на 2023 г. в болница „Пирогов“.

Майката на момичето каза, че е скептична, защото според нея изработването на стандартите и протоколите е трябвало да се случи преди около 10 години, а до ден днешен такива протоколи няма, защото „самите лекари не искат да има, ако има, то те ще трябва да носят отговорност“.

Кремена Кунева, председател на Управителния съвет на фондация „Даная“ обясни, че от разговора с министъра е станало известно, че ще се направи опит през Националната здравноосигурителна каса да се заложи механизъм, който да е рестриктивен към болниците, които нямат въведени добри медицински практики т.е. стандарти и протоколи за работа. Тя отбеляза обаче, че не е ясно кога ще бъде направено това, предава БТА.

Във връзка с отмяната на заповедта за уволнението на д-р Валентин Димитров от служебния здравен министър, от фондация "Даная" посочиха, че категорично продължават да настояват за оставката на директора на "Пирогов".

Случаят "Даная": Прокуратурата се отказва от досъдебно производство

Оставаме с впечатлението, че решението не е нейно или че може би е допуснала грешка, коментира Ани Стоянова, както и че вероятно не се е запознала в пълнота с казуса. Кремена Кунева посочи, че здравният министър е посочила, че в разумен срок ще върне отговор относно решението си за отмяната на заповедта за уволнението на д-р Димитров.

Майката на Даная коментира още, че не знае на какъв етап е разследването за смъртта ѝ.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
355 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:04

1
❤️ Г­­о­р­­­е­щ­­­и­­ ­­м­­­о­­м­­­и­ч­­­е­т­­а­­ ­­­в­­­и­ ­­о­­­ч­­а­к­в­а­­­т ­-­­­ X­­­1­­8­­­.­­­F­U­N

Добави коментар

Водещи новини