Ето какво причини хакерска атака към онкоболницата в Хасково

  • 19 декември 2023 13:38

  • 909
  • 1
Ето какво причини хакерска атака към онкоболницата в Хасково
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Безпрецедентна хакерска атака спря лечението на пациенти в онкоболницата в Хасковои по данни около 100 пациенти от 10 декември до днес не са получили своите терапии.

Управителят на болницата д-р Матей Матеев коментира пред бТВ, че не се знае откъде е проникнал вируса, информация е подадена към ГДБОП, уведомена е здравната каса и формата, която поддържа софтуера. Днес вече болницата работи на пълни обороти.

Вирусът е атакувал, въпреки че става въпрос за затворена система – компютри, които работят със здравната каса и на които се вземат данни от сървъра, нямат интернет.

Хакерска атака спря работата на онкоболницата в Хасково

„Всички пациенти контактуват с лекарите от химиотерапията и терапиите им се плануват“, посочи д-р Матеев.

Според специалистите не е рисково това, че са пропуснали някои от тях.

Управителят на болницата посочи, че ще бъде необходимо да се закупи нов сървър, никой се е е свързвал с болницата относно откраднатите данни. Архивът е съдържал данните на 15 000 души.

Последвайте канала на

Десислава Станева
909 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.19 | 17:40

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини