Дипломи за първите парамедици във ВМА

  • 26 октомври 2022 12:44

  • 475
  • 1
Дипломи за първите парамедици във ВМА
© ВМА
Слушай новината Слушай новината

Седем курсисти, които се обучават за парамедици в Центъра за професионално обучение към Военномедицинска академия (ВМА), успешно преминаха теоретичната и практическа част от държавния изпит за придобиване на трета степен на професионална квалификация по професия „Парамедик”, специалност „Транспортиране на пострадали и болни хора, оказване на първа помощ и асистиране в спешни отделения”.

Обучението им стартира през пролетта на 2022 г. Освен богатата теоретична част, обучаемите преминаха и интензивни занятия, в рамките на които практически разиграваха ситуации с множество пострадали. 

Обучението на парамедици във ВМА стартира

В рамките на обучението си курсистите придобиха знания и практически умения за изпълнение на алгоритмите за поведение при различни спешни състояния; да следят жизнените функции на пациента по време на транспортирането и да оказват съответните грижи в рамките на своите компетентности; да поддържат и експлоатират медицинската и автомобилна техника; да реагират адекватно при бедствени ситуации и свързания с тях травматизъм. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
475 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.26 | 13:35

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини