Ген. Мутафчийски: ВМА става център за бъбречни трансплантации

  • 12 октомври 2022 12:07

  • 1047
  • 3
Ген. Мутафчийски: ВМА става център за бъбречни трансплантации
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Военномедицинска академия (ВМА) е на прага на сключване на договор и лицензиране като център за бъбречни трансплантации, съобщи началникът на болницата генерал-майор проф. д-р Венцислав МутафчийскиВенцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20, информира "Дарик". Радостни сме, че можем да дадем този принос за обществото, добави той.

"Тази година се навършиха 15 години от първата трансплантация във ВМА, 85 са вече направените трансплантации, пет за последната година. Скромен резултат, особено след пандемията, където имаше още по-голямо забавяне, но това не свали нашия ентусиазъм", каза генерал-майор Мутафчийски. По думите му от тази година ВМА вече има 24-часово дежурство за целия период на годината.

Ген. Мутафчийски остави без дъх студенти с тези думи за страшна трагедия у нас

"Когато и да има нужда – ние можем да отговорим", допълни той.

ВМА остана един от последните центрове за трансплантация у нас, отбеляза началникът на болницата. Венцислав МутафчийскиВенцислав МутафчийскиВенцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20 заяви, че той и колегите му ще продължат да поддържат високо ниво и отговорност в тази дейност. Той благодари на всички близки на донори, които са помогнали на други хора да живеят.

Днес ВМА отбеляза Европейския ден на донорството. На церемонията присъства и служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. В края на събитието на "Дървото на живота" във ВМА бяха закачени листчета с имената на петимата донори през тази година.

Цветелина Кирилова
1047 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Фортадо

2022.10.12 | 17:37

3
Браво живи и здрави да сте и винаги да помагате на хората да живеят
PaulaFox

2022.10.12 | 13:25

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Баба Гицка Джендър Форевър

2022.10.12 | 12:53

1
Помислих че е Годжи

Добави коментар

Водещи новини