Бъди един от нас: Десетки дариха кръв безвъзмездно в Петрич

  • 14 октомври 2022 13:36

  • 298
  • 1
Бъди един от нас: Десетки дариха кръв безвъзмездно в Петрич
© ВМА
Слушай новината Слушай новината

Десетки служители и граждани на Община Петрич подкрепиха кампанията на Военномедицинска академия (ВМА) „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”.

Да защитава живота и здравето на пациентите, обезпечавайки ги с кръв и кръвни продукти, е голямата мисия на Центъра за трансфузионна хематология на ВМА още от създаването му през 1993 година. Мисия, с която екипът се справя повече от успешно – за последните 15 години кръводарителите във ВМА са се увеличили с близо 90%. 

Дарител: Ето как точат кръв от ген. Мутафйчийски

Сред първите, дарили кръв на днешния празник Петковден, бяха градоначалникът Димитър Бръчков и екипът му. 

Даряването на кръв отнема около 30 минути. Много хора се страхуват да го направят, най-често заради различни митове за кръводаряването. Преодоляването на страха от кръводаряване е възможно само чрез акта на даряване на кръв. Но гордостта от факта, че вашата кръв ще спаси нечий живот е по-силна от всеки страх. 

Всеки, който иска да подкрепи кампанията „Бъди един от нас! Дари кръв - спаси живот!“, може да го направи всеки ден от 8.00 до 16.00 часа в Кръвния център на ВМА, съобщиха от пресцентъра на болничното заведение. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
298 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.14 | 16:52

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини