Д-р Неделчо Тотев: Никое сдружение не е против увеличенията на заплатите на лекарите

  • 08 април 2022 08:50

  • 592
  • 0
Д-р Неделчо Тотев: Никое сдружение не е против увеличенията на заплатите на лекарите
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Болнични сдружения настояват държавата да изтегли незабавно незаконосъобразните текстове от проекта на договор за изменение и допълнение на Националния рамков договор, свързани с разходите на лечебните заведения за персонал.

"Никое сдружение не е против увеличенията на заплатите на лекарите. Ние сме против начина, по който това увеличение ще се даде". Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" д-р Неделчо Тотев от Националното сдружение на общинските болници:

Д-р Любомир Киров: Реформата не се прави на парче

"Фонд "Трудови разходи“ в общинските болници представлява между 80 и 90% от всички приходи по клинични пътеки към момента  Когато дават 25% увеличение на клиничните пътеки, в същото време нашите бюджети не мърдат, напротив те са намалени, ще излезе, че приходите, които ще реализираме, ще бъдат по-малки от тези за същия месец миналата година. Ако ти дадат 100 лева, как можеш да раздадеш 300 лева, а в същото време и да се издържаш?"

"Синдикатите са прави да искат, но когато ти искаш, трябва да кажеш откъде ще вземеш тези пари като приход. Вчера имахме дълъг разговор в Лекарския съюз и стигнахме до нещо, което мисля, че ще бъде на принципа "и вълкът сит, и агнето цяло“.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
592 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини