Недостиг на лекари в болницата в Елхово

  • 17 октомври 2022 14:49

  • 423
  • 2
Недостиг на лекари в болницата в Елхово
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Болницата в Елхово изпитва недостиг на лекари, въпреки че е финансова стабилна. Проблемът с липсата на кадри в общинската МБАЛ „Св. Иван Рилски“ съществува от години, съобщи пред журналисти кметът на община Елхово Петър Киров.

По думите му е много трудно да бъдат привлечени специалисти. В общинската болница работят предимно лекари и медицински сестри в пенсионна  възраст. „Нямаме млади кадри, но на този етап оцеляваме все още“, каза кметът Елхово.

През юни личния си лекар са сменили над 1500 пациенти в област Ямбол

Периодично се закупува нова апаратура. Преди месец е осигурен нов ехограф за изследване на коремни органи, щитовидна жлеза, сърце и бял дроб. Средно по 200 000 лева годишно се отпускат за болницата от общинския бюджет, допълни Киров.

„Това са много средства, при положение че като извадим целевите средства, които са по определени параграфи, това е, може би, около 10 процента от общите ни приходи“, коментира той, цитиран от БТА.

Очаква се в болницата скоро да започне и мащабен ремонт. Средствата са осигурени чрез проект от Министерството на здравеопазването. Ще бъде подновена отоплителната инсталация и изграден външен асансьор за ползване от болните с вирусни и инфекциозни заболявания.

 

Мая Йорданова
423 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.17 | 22:09

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
а в рашистан

2022.10.17 | 14:59

1
Путин се напикава здраво в леглото всяка вечер, а понеделник, сряда и петък и се насира обилно.

Добави коментар

Водещи новини