Министър Сербезова се срещна с представители на Национален синдикат „Защита“

  • 31 март 2022 18:25

  • 562
  • 0
Министър Сербезова се срещна с представители на Национален синдикат „Защита“
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Преговорите по Анекса към Националния рамков договор между съсловните организации и Националната здравноосигурителна каса все още продължават, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. 

Страните в преговорния процес обсъждат различни варианти допълнителните възнаграждения, получавани от медицинския персонал за работа с COVID пациенти, да се пренасочат към нормалното заплащане на лекари, специалисти по здравни грижи и санитари. Това стана ясно по време на среща на министъра на здравеопазването проф. Асена СербезоваАсена СербезоваПроф. Асена Сербезова се дипломира от Фармацевтичен факултет на МУ-София през 1996 г. Защитава, началника на политическия кабинет на министъра и председател на Надзорния съвет на НЗОК доц. Васил Пандов с представители на Национален синдикат „Защита“ и лекари от УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Очаква се Анексът към НРД да бъде подписан в началото на следващия месец, посочи доц. Пандов, като уточни, че в момента се правят различни разчети. В същото време в ход са и преговори със социалните партньори по колективния трудов договор.

Медици от болница „Царица Йоанна-ИСУЛ“ в София излизат на протест

Последвайте канала на

Константин Тодоров
562 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини