Проф. Сербезова разговаря с председателя на здравната комисия в НС

  • 15 март 2022 17:41

  • 3093
  • 3
Проф. Сербезова разговаря с председателя на здравната комисия в НС
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

В спешен порядък Министерството на здравеопазването ще обсъди възможните изменения в Закона за убежището и бежанците, в Закона за здравето и в Закона за здравното осигуряване, за да могат всички украински граждани със статут на временна закрила, лицата с двойно гражданство и българските граждани, които пристигат от Украйна, да получават медицинска помощ в обема и качеството, гарантирани на българските граждани.

Предложенията за законодателни промени бяха обсъдени днес, 15 март, на среща между здравния министър проф. Асена СербезоваАсена СербезоваПроф. Асена Сербезова се дипломира от Фармацевтичен факултет на МУ-София през 1996 г. Защитава, председателя на Надзорния съвет на НЗОК и началник на кабинета на здравния министър доц. Васил Пандов и председателя на Комисията по здравеопазването към Народното събрание доц. Антон Тонев. 

Министър Сербезова взе участие в неформално заседание на Съвета на министрите по здравеопазване

Към настоящия момент Министерството на здравеопазването е създало организация за оказване на медицинска помощ при спешни състояния на всички лица, пристигащи от Украйна. Спешната медицинска дейност се извършва от центровете за спешна медицинска помощ и спешните отделния на лечебните заведения, финансирани от държавния бюджет, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3093 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ЕЛЕКТPА

2022.03.15 | 18:34

1
Тая стана министърка само заради далаверата...Скоро българите, ще бягат пак към Украйна, подгонени от грабежа и мизерия в която ги доведе, управлението на Импексовата БСПдирастия. Ако Путин иска да загроби Украйна, да постави начело Крадеф, Краднелия и Киретата да я управляват. Ние скоро ще бъдем разгромени без един изстрел, благодарение на кому-фашистката клика около Крадеф, която ни управлява сега. Смърт на кому-фашистката власт, свобода и олио за народа...
Rado Rumenov

2022.03.16 | 00:21

3
Az iskam i ocet
Platen optimist

2022.03.15 | 22:06

2
олио и свобода

Добави коментар

Водещи новини