Министър Сербезова е номинирана за поста на вицепрезидент на 75-ата сесия на Световната здравна асамблея

  • 17 март 2022 15:39

  • 705
  • 4
Министър Сербезова е номинирана за поста на вицепрезидент на 75-ата сесия на Световната здравна асамблея
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министърът на здравеопазването Асена СербезоваАсена СербезоваПроф. Асена Сербезова се дипломира от Фармацевтичен факултет на МУ-София през 1996 г. Защитава е номинирана за поста на вицепрезидент на 75-ата сесия на Световната здравна асамблея, която ще се състои през май 2022 г., съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Предложението е на регионалния директор на СЗО за Европа д-р Ханс Клуге, направено по време на заседанието на Постоянния комитет на Регионалния комитет на Световна здравна организация (СЗО). Съгласно процедурните правила, на всяка редовна сесия Асамблеята избира президент и петима вицепрезиденти (представители на шестте региона на СЗО). Те имат същите правомощия и задължения като президента на асамблеята, когато го заместват.

Световната здравна асамблея е върховният орган на СЗО, който определя политиките, взима крайните решения и ръководи финансовата политика на организацията. На сесиите се обсъждат докладите на Изпълнителния съвет и се дават указания, свързани с проблеми, за които може да се изискват по-нататъшни действия, проучване, изследвания или доклади.

България за първи път получава предложение за заемането на толкова висок пост в организацията, което е признание за приноса на страната ни в търсенето на работещи решения в световната здравна политика и сигурност.

Министър Сербезова взе участие в неформално заседание на Съвета на министрите по здравеопазване

Последвайте канала на

Константин Тодоров
705 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Г

2022.03.17 | 17:48

4
Долни комунисти

2022.03.17 | 16:30

3
ето я отплатата за подписания със СЗО договор!
аС

2022.03.17 | 16:27

2
продаде ни базата с днк и получи пост........колко милиончета взе како?

2022.03.17 | 16:00

1
А пинокио за прседседател!!!И зрамословни свирки безкрайни

Добави коментар

Водещи новини