Общинската болница по онкология в Благоевград е с нов временен управител

  • 29 октомври 2021 18:09

  • 360
  • 0
Общинската болница по онкология в Благоевград е с нов временен управител
© Pixabay (архив)

На сесия в Благоевград общинските съветници гласуваха предложението на кмета Илко Стоянов онкологичната болница да бъде с нов временен управител до избор на титуляр с конкурс, предаде БНР.

Единият от аргументите на кмета е, че договорът на досегашния управител  на общинската болница по онкология д-р Георгиев, назначен с конкурс през 2015 г., е бил за три години, след което е подновен за още три: „След септември месец, фактически ние трябва да изберем временно изпълняващ длъжността“.

Пред съветниците кметът добави и друг аргумент - визията си за развитие на общинското лечебно заведение, което може да  стане специализирана болница не само по онкология.

И предложи за временно изпълняващ длъжността до провеждане на конкурс: „Моето предложение за временно изпълняващ длъжността управител е за д-р Теодор Велчев.“

Част от съветниците намериха за по-логично настоящият управител да остане временно до избора на титуляр заради ситуацията с пандемията у нас.

Д-р Георгиев, който шест години ръководи единствената онкологична болница в Югозападна България беше лаконичен пред съветниците. „Не знам защо се случва 4-5 месеца преди да ми изтече договора за управление, не искам и да го коментирам. Сега ми позволете да си отида в болницата и те се борят за своя живот и аз трябва да бъда там до тях".

В крайна сметка предложението на кмета за нов временен управител на онкоболницата беше прието.

Повече от 30% ръст на ваксинираните, отчита РЗИ - Благоевград

 

Константин Тодоров
360 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини