Повече от 30% ръст на ваксинираните, отчита РЗИ - Благоевград

  • 26 октомври 2021 19:01

  • 584
  • 1
Повече от 30% ръст на ваксинираните, отчита РЗИ - Благоевград
© Getty images

Повече от тридесет процента ръст на ваксинираните отчита Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Благоевград в последната седмица, каза на брифинг директорът на здравната инспекция д-р Калоян Калоянов, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Най-много са ваксинираните в четвъртък, 21 октомври, когато в областта са поставени ваксини срещу коронавирус на 1100 души. Пет хиляди и четиристотин антигенни теста са раздадени от РЗИ - Благоевград на единадесет лаборатории в областта, каза още д-р Калоянов.

COVID рекорди: Ето кои градове в страната водят по зараза

С тях ще се тества безплатно, а желаещите ще заплатят само манипулацията. Лабораториите, в които ще се извършва безплатното изследване на територията на областта, са посочени на страницата на РЗИ - Благоевград с адрес и телефон.

Наблюдава се рязко увеличение на броя положителни случаи с COVID-19, като за изминалото денонощие има 317 новозаразени, което нарежда Благоевград на трето място в страната след София и Варна, каза по време на брифинга д-р Калоянов.

Нарастващият брой нови случай на заразени с коронавирус беше причина областният управител на Благоевград да свика днес заседание на кризисния щаб. На него присъстваха представители на различни институции и директорите на лечебните заведения в областта. На тази среща се коментира състоянието на лечебните заведения и наличието на легла към момента, обобщи след срещата директорът на РЗИ - Благоевград.

В момента в болниците в областта са настанени 344 пациенти с COVID-19, дванадесет от които са в отделенията за интензивно лечение. Най-голяма е натовареността в МБАЛ-Благоевград, където се лекуват 105 пациенти с коронавирус, следвана от болница "Югозападна" с 93. Към момента обаче няма място за паника, възможно е обособяване на още едно отделение в благоевградската болница в COVID отделение, посочи д-р Калоянов. Проблем е липсата на кадри и умората в лекарите и персонала в лечебните заведения, обобщи директорът на РЗИ - Благоевград.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
584 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.26 | 19:33

1
нема по-просто животно от ганьовеца-антиваксер.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини