Изтъкнати лекари са наградени от Дружеството по интервенционална кардиология

  • 04 октомври 2021 15:34

  • 369
  • 0
Изтъкнати лекари са наградени от Дружеството по интервенционална кардиология
© Pixabay

От Българското дружество по интервенционална кардиология са наградили с почетни плакети за принос в развитието на областта у нас проф. Юлия Джоргова, проф. Ана Савова, проф. Младен Григоров, доц. Божидар Финков, проф. Маргарита Цонзарова и проф. Стефан Денчев, съобщават от дружеството.

Грамотите са били връчени по време на Десетия юбилеен конгрес по инвазивна кардиология, който се е провел от 30 септември до 2 октомври, в Бургас.

Кардиолог: Сърдечно-съдовите заболявания са индикация за ваксина срещу COVID-19

Медицинският симпозиум е бил посветен на успехите, постигнати в лечението на острия миокарден инфаркт, който е сред водещите причини за смъртност в България.

Друг акцент на форума е бил имплантирането на сърдечни клапи чрез щадящи инвазивни техники. До края на настоящата година специалистите очакват броя на пациентите с имплантирани клапи да достигне близо 900, допълниха от дружеството.

Предстои навлизането на изкуствения интелект в областта, който ще ни даде възможност да избираме най-доброто лечение за един пациент, чрез анализ на данни от големи масиви, е казал доц. Васил Велчев, председател на дружеството. По думите му дотогава следва да се води активна политика за привличане на медицински кадри, за да се преодолее пренатоварването на специалистите вследствие от пандемичната ситуация.

Мая Йорданова
369 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини