Служителите на "Пирогов" излизат на протест пред Президентството

  • 20 юли 2021 15:07

  • 1638
  • 5
Служителите на "Пирогов" излизат на протест пред Президентството
© Булфото (архив)

На 22 юли 2021 година, четвъртък, в 18 часа служителите на най-голямата спешна болница в страната ще изразят своето недоволство пред сградата на Президентството. Те ще поискат от държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да освободи Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има от поста министър на здравеопазването заради близо тримесечния тормоз, на който е подложена цялата система и в частност УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", съобщават от пресцентъра на лечебното заведение.

"За времето, през което обитава Министерство на здравеопазването, Стойчо Тодоров Кацаров предизвика смут, разделение и огорчение в работещите в системата и объркване, недоверие и страх в обществото. Неговото управление ще остане в историята с лъжите, които изрече, със съзнателното съдействие за един проблем, чието решение този управител на НЗОК не можа да намери и с отказа да подготви системата за възможната COVID-19 вълна в края на лятото", заявяват от спешния център.

"Оказва се, че с разобличаването на лъжите на Кацаров и с блокирането на ключови булеварди, не беше привлечено вниманието на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Той ще има един ден да анализира управлението на системата през последните няколко месеца от назначения от него министър и да реши справедливи ли са исканията", добавят от пресцентъра на "Пирогов".

"УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" е стратегическо за националната сигурност на страната лечебно заведение, а не "системен проблем". Служителите на болницата продължават да се грижат за своите пациенти в протестен режим. Подкрепяни от своите пациенти и колеги,  те ще демонстрират решимост и готовност да се противопоставят на системния терор и в сряда, 21 юли 2021 г, точно в 8 часа пред работно си място", се казва още в прессъобщението.

Проф. Ива Угринова: Върху "Пирогов" се сложи едно огромно черно петно

Константин Тодоров
1638 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.07.20 | 16:09

5
Истината е че, цялата какафония и циркаджийски изпълнения на Румен Радев...Има Такъв Наглец....Изпра...зни се Мили Вън...... ДеБъ...БСП и Дпс чакат милиардите от Европейския Фонд за възстановяване след пандемията....за 3 години след кандидастване ВЕДНАГА/БЕЗВЪЗМЕЗДНО се превеждат на Република България 6.5 млрд евро ...без да питат за какво са....сега разбрахте ли защо драпат за властта червените бок..луци..и след като усвоят кинтите...нито за Учиндолския селяк, ще чуете, нито за руския шпионин Радев, нито за ченгетата от ДеБъ
Христо

2021.07.20 | 16:06

4
Пирогов не точи касата А ЗДРАВНО ОСИГОРЯВАЩИТЕ СЕееее.
Пенка

2021.07.20 | 16:03

3
Аз излизам на ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПИРОГОВ защото знам как ЛЕКУВАТ.

2021.07.20 | 15:40

2
И това се наричат доктори!Парите ли са ви малко,че източихте милиони,от обикновения работещ българин!Не доктори,а престъпници,че чак и ще протестират.

2021.07.20 | 15:25

1
Крадци поддържат крадци! Уникуми сме!

Добави коментар

Водещи новини