Новият директор на "Александровска" с обръщение към лекарите и пациентите

  • 08 юли 2021 08:13

  • 1178
  • 1
Новият директор на "Александровска" с обръщение към лекарите и пациентите
© Bulphoto, архив

Новият директор на "Александровска болница" д-р Атанаса Атанасов направи специално обръщение към служителите и пациентите на лечебното заведение. Той встъпва в длъжност след скандал, предшестван от разкрития за нарушения при предишното ръководсто. След уволнението на проф. Богов, последва обжалване и Агенцията по вписванията отказа да освободи директора. В крайна сметка обаче от вчера УМБАЛ "Александровска" ще се управлява от нов екип. 

А ето какво казва по този повод д-р Атанасов:

Уважаеми колеги, Уважаеми пациенти, Скъпи приятели на Александровска болница,

Както вероятно вече знаете лечебното заведение има ново ръководство – нов състав на Съвета на директорите и нов изпълнителен директор в мое лице. С голямо вълнение, респект и чувство на отговорност поемам управлението на най-старото лечебно заведение в София и една от най-уважаваните университетски болници в България. Това е институция, в която се е осъществило практическото и академичното обучение на голяма част от елитните специалисти на българската медицина, болница, в която е спасен живота на десетки хиляди пациенти.

Очевидно е настъпил моментът за промяна в стила и начина на управление на процесите с оглед постигане целите на лечебното заведение и най-вече с оглед повишаване на удовлетвореността на гражданите от оказаната им медицинска помощ, и удовлетвореността на работещите от условията на труд и от справедливо възнаграждение на труда им.

Давам си сметка за сложността на задачата, с която се захващам и трудностите, които неминуемо предстоят, но съм убеден, че заедно с управленския екип, който ще сформираме още в следващите дни, ще се справим с това голямо предизвикателство.

Благодаря на всички колеги, които силно вярваха, че промяната в начина, по който се управлява лечебното заведение, е възможна и не се отказаха от подкрепата, която ми оказваха през последните няколко седмици! Убеден съм, че с общи усилия, отговорност и експертиза, ще успеем да върнем стария блясък и имидж на болницата, както и самочувствието, мотивацията и авторитета на всеки работещ в нея.

Още по темата чуйте и в това видео:

Борислава Бибиновска
1178 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.09 | 11:39

1
Давайте доктоор Атанасов!Пациентите чакат промяната.Стига далавери и нищоправене.Крайно време е.

Добави коментар

Водещи новини