КПКОНПИ разследва проф. Буланов от "Александровска" за конфликт на интереси

  • 01 юли 2021 11:12

  • 1463
  • 1
КПКОНПИ разследва проф. Буланов от "Александровска" за конфликт на интереси
© clinica.bg

КПКОНПИ образува производство за конфликт на интереси по отношение на проф. Димитър Буланов в качеството му на изпълнителен директор и член на борда на УМБАЛ "Александровска", съобщиха от комисията.

Поводът са медийни публикации. Според тях за времето, докато е бил изпълнителен директор, а сега член на борда на лечебното заведение, проф. Буланов е имал сключени още и граждански договор, и трудов договор с УМБАЛ "Александровска".

Нова порция разкрития за Александровска болница

Предмет на проверка от КПКОНПИ ще са основанията за тези договори, полученото възнаграждение, както и евентуалното наличие на частен интерес в тази насока.

Комисията ще се произнасе с мотивирано писмено решение в срок до два месеца, който може да бъде удължен еднократно до 30 дни.

От КПКОНПИ уточняват, че за проф. Димитър Буланов конфликт на интереси не е установен с факта на образуване на производството - той се твърди в медийни публикации, и наличието или липсата му подлежи на установяване по предвидения в закона ред.

Радина Лазарова
1463 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.01 | 12:17

1
Борисов - селянин от Банкя, Цацаров - селянин от Пловдивско, Гешев-селянин от Мирково, Цачева - селянка от Плевенско, Караянчева-селянка и ПКП от Болярово, Фандъкова - селянка от Доспат, Самоковско Местанов - селянче от Делиормана Духан - селянче от с. Дръндар Гоце - селянче от Сирищник Стоянов - селянче от майнакаунти Масларова, Сапунджиева - селянки от Якоруда, Атанасова-селянка от Дулово, Миков - селянче от Кюстендилско ДПС - сеуянин до сеуянин...и т. н. Нямам нищо против селските райони, но не мислите ли, че твърде много продажни селяни простаци ви КРАДАТ?

Добави коментар

Водещи новини