Хирурзи оперират с най-новото поколение на робота Да Винчи

  • 19 януари 2021 14:50

  • 523
  • 0
Хирурзи оперират с най-новото поколение на робота Да Винчи
© Getty images

Уролози, гинеколози, гръдни и коремни хирурзи в "Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда" актуализираха технологичния си арсенал с най-новата роботизирана хирургична платформа - четвърто поколение Da Vinci Xi. Тя замести предишния представител на робота, който даде началото на робот-асистираната хирургия в болницата през 2017 г. Това съобщават от болницата.

Робот-асистираната хирургия създава особено значима разлика при онкологичните операции, където прецизността и бързото възстановяване са много важни. В много случаи значително се подобряват перспективите и качеството на живота на пациента, например при органосъхраняваща хирургия.

Болница "Токуда" е единственото лечебно заведение в страната, в което се извършват роботизирани операции в четири различни специалности. Опитът, който натрупаха през последните години сертифицираните специалисти и прогресивната инвестиция в най-актуалната хирургична технология в света, превръщат лечебното заведение в технологичен лидер и референтен център за най-иновативната хирургия в страната.

Присадиха две ръце и две рамена на пациент по време на операция във Франция

С подновяването на робота "Да Винчи" с неговата най-нова версия възможностите за пациента и качеството на хирургията са изравнени със световния стандарт на напредналата медицина в тази област, съобщават още от столичната болница.

Novini.bg
523 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини