Параклисът към Александровска болница търси доброволци в помощ на пациентите

Църковното настоятелство на болничния параклис към Александровска болница, търси доброволци в помощ на пациентите. Инициативата е подкрепена от Светия Синод и болницата.

Александровската болница е най-старото лечебно заведение у нас. Годишно оттук минават над 34 хиляди пациенти. Преди години в двора на болницата отвори врати параклис. Точно тук се провеждат срещи между доброволци и пациенти, предаде БТВ.

Млад мъж получи шанс за живот след бъбречна трансплантация в УМБАЛ "Александровска"

Предложението дава иподякон Деян Петров. „Правим това не за да покръстваме хора, а ние просто сме свидетели и сме християни“, отбелязва той.

Калина е един от доброволците, а срещите с нея са очаквани с нетърпение от незрящата Елка. „Взаимна ни е нуждата - на хората, които имат нужда в момент на слабост и хората, които можем да им я дадем“, споделя тя.

В Александровска болница спасиха живота на млада жена с исхемичен мозъчен инсулт

Дейността е благословена от епископ Тихон. Без доброволчество няма да може в много сфери в живота. „Ако можем да кажем, че в болницата се грижим за тялото и за душите на хората, най-силният лечител е вярата“, посочва епископ Тихон.

Доброволците преминават обучение и също получават професионална подкрепа. Единственото условие е да имат добро сърце. Желаещи може да получат информация в болничния параклис.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Избрано от Интернет