Лицензират медицински кабинет за жертви на сексуално насилие в Бургас

Медицински кабинет за жени, пострадали от сексуално насилие, ще бъде лицензиран в Бургас. Той разполага с необходимото оборудване. Потребността се обуславя от 26-те спешни случаи за годината,  регистрирани в Център Вселена,  който работи по инициатива на британското посолство.

Бургаският център е единствен  като  функции в страната с тенденция да бъде открит  такъв и в Пловдив. На 5 декември в Център „Вселена” ще се проведе Ден на отворените врати. На 10 декември в „Център за превенция на насилието и престъпността“ ще се състои кръгла маса на тема „Предизвикателства, свързани с оказването на подкрепа на пострадалите от насилие“, с участието на институции и организации.

ЕП зове за приемане на Истанбулската конвенция

Идвали са насилници с желание да изведат жертвите,  но полицията патрулира и се отзовава на сигнали.  Случвало се е някой да влезе с оръжие и да изведе жена,  по- често обаче закрилата е  безпроблемна, водят се делата, оказва се психологическа подкрепа, има рехабилитационен процес 6 месеца, който да помогне за самостоятелен живот, така че пострадалата да не се върне отново там където търпи страдания, отбелязва Бианка Барова, психолог.

080018 017 е безплатната денонощна телефонна линия.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Избрано от Интернет