Фандъкова: Скоро София ще се сдобие с първия си детски медицински център

За мен като кмет на София здравеопазването е ключова тема, но това не означава, че ние се интересуваме само от общинското здравеопазване. Разбира се, ние сме отговорни за общинското здравеопазване и в тази връзка  ще съобщя една новина - имахме разговори със здравния министър и вече е освободена сградата на бившия център по наркомании. Така имотът вече е във владение на Столична община.

Това обяви пред журналисти кметът на София и кандидат за нов мандат Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по време на посещението си в ''Майчин дом'', където присъства на представянето на телемедицинска система за дистанционно мониториране на детските сърдечни тонове при бременни. Системата се въвежда за първи път в България.

,,Искахме сградата да се освободи, защото имаме идеи за нейното използване и започваме подготовка и организация за откриването на първия в София детски медицински център. Това е една възможност за майките да потърсят първа помощ при едно добре оборудвано доболнично заведение. Очаквам екип от специалисти да разработи концепцията за този център, като от наша страна ще дадем средства за нейното ремонтиране и оборудване и се надявам с общи усилия да можем да реализиаме този проект'', допълни още Фандъкова.

Коментари

  1. 2019.09.24 | 09:02

    What the fuck... for first time in Sofia, Bulgaria - children medical center.... 2019... are you fucking kidding me?!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Избрано от Интернет