Йорданка Фандъкова: Софиянци не бива да са средство и залог на партийни игри

Живеем във време, в което всичко може да е казано, а утре да се отрече. Нашата задача винаги е била да мислим за града, защото него ще го има и след изборите, а софиянци не са средство и залог на партийни игри. Важното е да има принципи и решителност. Няма битка за София, има работа за София. Нека с любов и мъдрост работим за града си. Това заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска на тържествената сесия на СОС по повод Деня на София.

„Градът ни празнува с вярата, надеждата любовта и мъдростта. Вече девета година имам честта да произнасям празнично слово пред вас“, посочи тя.

"За 10 години превърнахме повечето парковете в приветливи и любими места. За 10 години построихме 100 сгради на детски градини и 21 нови училищни сгради. 5 кръстовища на две нива, 80% от околовръстния път. Мога много да изброявам. И го правя, не за да изтъквам какво съм свършила, а защото сме го вършили и заедно. С много от вас в тази зала", изтъкна тя.

"Предизборната кампания очевидно започна. От състезание на проекти за развитието на София, обаче, тя се превръща в битка за власт. Още по-страшно е, че от битка за София, тя е на път да стане битка срещу София. Решения, зад които сте стояли всички като един, с лека ръка днес се отричат. От няколко дни слушам как интегрираната система за преработка на софийските отпадъци е сгрешен модел. Искам да Ви припомня, че дебатите и проучванията за тази система започнаха преди 15 г., че ние, без значение от партиен цвят, сме се борили, спорили сме с аргументи, убеждавали сме хората с експертиза. Направихме и невъзможното, за да защитим над 80% безвъзмездни европейски средства за завода за отпадъци. И днес 85% от отпадъците на София се преработват. Знаете къде бяхме преди няколко години – на 100% депониране. Това не е обикновена промяна, а огромен скок", обобщи Фандъкова.

"Как изглеждаха сметищата Суходол и Долни Богров – планини от отпадъци, които тровеха всичко наоколо. Гордея се, че започнах рекултивацията им и до година-две ще са гори и зелени поляни. Виждам обаче, че днес е прието да се говори без да се знае и без да се държи сметка за истината. Не очаквайте да гледам как се лъжат хората с подмятания за корупция и безхаберие. Почистването на един град е първата задача на всеки кмет и всяко управление. Да се играе с тази тема е лицемерно и безотговорно. Процедурата за почистването стартира сега, за да може да завърши не до изборите, а до юни догодина. Знаете го, защото ваши представители са и в тази и предишните комисии, които оценяват офертите. Знаете, че класирането ще е след изборите и кметът има пълна свобода за действие. Знаете, но много от вас говорят друго. Да, живеем във време, в което всичко може да бъде казано, а казаното днес, утре да се отрича. В този водовъртеж на отрицанието, нашата задача е все пак да мислим за града. Защото него ще го има и след тези избори. А софиянци не са нито залог, нито средство в сложни партийни игри", припомни градоначалникът на столицата.

"Този град е по-голям от биографията на всеки от нас, но сме част от историята му с решенията, които взимаме. Това е, което очакват хората от нас – решения и отговорност. А не да се отказваме, когато е трудно, непопулярно и когато някой пречи. Винаги някой ще пречи, винаги ще има различни интереси – затова е важно да имаш цел, принципи и решителност. А решителността не е помпозна, креслива и лъжлива. Желанието да се обещае всичко на всеки е мамещо. Но нека мислим как ще изглеждат нашите обещания в деня след изборите. И зад всички красиви пози и фрази стои ли реалната полза за хората и за промяна на този град. Няма битка за София. Има работа за София. И нека с любов и мъдрост работим за София. Честит празник!", завърши Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Коментари

 1. 2019.10.15 | 11:58

  Аз съм с две ръце ЗА нея. Какво значение има кой откъде е като става въпрос за кмет на СОФИЯ в крайна сметка? А плюенето е нещо доста неприятно по принцип.

 2. 2019.09.17 | 12:21

  фандъкова ,вие гробарите не за един ден а за часове променяте мнението си ,казаните думи изречения и следващия час и ден отричате и искате хората да ви вярват.. десет години и по-вече са ви достатъчни да лъжите българия..... и колкото не ви се иска

  1. 2019.09.17 | 16:16

   На Фандъкова не можеш да стъпиш на малкия им пръст, червено прасе.

 3. 2019.09.17 | 12:24

  още строят Графа след 2 ремонта.

  1. 2019.09.17 | 16:14

   Емигрантите от селата нямат думата, ясно.

 4. 2019.09.17 | 12:23

  на безскрупулен седесарскии грабеж.

  1. 2019.09.17 | 16:11

   Софиянци станаха жертви на селско нашествие, а не на седесарски грабеж. По голяма миграция от селяни към София не е имало от стотици години. Евала на бай Тошо само за Софийското жителство.

 5. 2019.09.17 | 12:14

  Долу герб, сган мръсна и крадлива.

 6. 2019.09.17 | 11:37

  Г-жо Фандъкова, а Вие какво средство сте?? Надпартийно ли?? Смешници и лъжци политици! Нямат срама!

 7. 2019.09.17 | 10:47

  Хубав Добър Отговорен Човек-с теб сме.

  А който не е съгласен е слепец

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Избори

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет