Лекари направиха вътреутробно кръвопреливане на близнаци

Лекари спасиха живота на близнаци, след вътреутробно кръвопреливане, съобщава БТВ.

Мехмед и Мустафа са дълго чакани бебета. Родителите им са заедно от осем години, шест от които прекарват в борба за рожба. След няколко инвитро процедури Емине Арап забременява с близнаците. Тъй като жената е с отрицателна кръвна група, медиците следят състоянието ѝ още от началото на бременността. Около 28-та седмица става ясно, че бебетата са с тежка анемия заради резус несъвместимост и при двата плода – състояние, което се среща рядко и е животозастрашаващо. Налага се вътреутробно кръвопреливане.

Подобни процедури не са рядкост, в случая обаче особеното обстоятелство е било, че бебетата са две, а не едно. Лекарите, помогнали са Емине, са д-р Даниел Георгиев, д-р Кристина Чачева и д-р Детелина Стоичкова.

„Последният един месец беше може би най-труден, понеже бяхме в очакване на малчуганите и като имаше проблеми, които бяха открити в болницата, благодарение на този персонал, където имат там в болницата, всичко стана нормално”, сподели бащата Мустафа Арап. Той пожела на лекарите, помогнали на семейството му, здраве и радост в живота.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Избрано от Интернет