Кирил Ананиев тръгва на обиколка из общинските и областните болници

  • 24 юни 2019 11:57

  • 2203
  • 4
© Булфото (архив)

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев от днес стартира обиколка на областните болници. Целта е представянето на методиката за формиране на заплатите в общинските и областните здравни заведения.

„Ще се информираме как работи методиката и как постигаме своите цели. В момента областните и общинските болници имат своя ресурс, който по различни пътища са получили, включително и от правителството и Наредба № 3, така че ще проиграем с всяка болница как методиката спомага да увеличение на работната заплата на медицинския персонал и какви проблеми биха имали при структурирането на тези разходи.

Методиката няма задължителен характер, но вътре има няколко основни неща, които спомагат за разпределяне на правилните съотношения. Методиката помага какво да бъде съотношението между фелдшер, медицинска сестра и лекар. Ако приемем, че един фелдшер има коефициент 1, 1,7 е за професионалистите по здравни грижи , а 2,2 е за лекар“, заяви министърът.

„Всяка една болница, разбира се, има своите вътрешни правила“, каза той, предаде репортер на Novini.bg.

„Ръководителите на болниците сами осъзнават, че трябва да се търси баланс при възнагражденията“, заяви министър Ананиев.

„Медицински надзор все още извършва проверка по случая „Мария“ и се очаква да има резултати към средата на седмицата“, информира още Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2203 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Х

2019.06.24 | 13:41

4

Помислих си, че е тръгнал по общини. Всички са като свински черва навързани, живот даден на едни и същи от 1944

????

2019.06.24 | 12:57

3

А,не беше ли ПО-ДОБРЕ и той да си вземе "ОТПУСКА"????

Кика

2019.06.24 | 12:53

2

И какво от това че тръгва.... Предупреждение... Да бъде всичко точно... Така проверки не се правят г-н Ананиев в провинцията 90 %е леш в болниците в смисъл лошо отношение и искат пари лично не по телефона, не със телефона, защото може да ги запиша

100те национални

2019.06.24 | 12:28

1

Министерството на туризма трябва да стане главно, спрямо останалите, защото цялото МС. на чело с байно ви, са едни постоянни туристи и откровени разходкаджии.

Добави коментар

Водещи новини