Министър Ананиев започва обиколка на областни лечебни заведения

  • 21 юни 2019 15:48

  • 391
  • 0
Министър Ананиев започва обиколка на областни лечебни заведения
© Булфото (архив)

Министърът на здравеопазването започва обиколка на лечебни заведения в страната през следващата седмица, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

В рамките на посещенията си в областните болници, Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през ще представи на директорите на лечебните заведения новата Методика за образуване на разходите за персонал и работните заплати, която екипът на министерството разработи. Министърът ще провери на място как се разпределят и разходват всички средства, които Министерският съвет, Министерството на здравеопазването и НЗОК допълнително предоставиха през последните месеци на лечебните заведения за извършена медицинска дейност. Допълнителните средства трябва да бъдат насочени приоритетно за разходи за персонал в лечебните заведения.

На 28 юни т.г. министър Ананиев ще бъде гост на Годишната среща на Националното сдружение на общините, на която ще бъде обсъдено състоянието на общинските болници в страната, проблемите, пред които са изправени и възможните решения за оказването на по-качествена здравна грижа за населението.

Филип Епитропов
391 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини