Пореден протест на медицински сестри

  • 12 юни 2019 17:23

  • 708
  • 2
Пореден протест на медицински сестри
© bulphoto (архив)

Медицински сестри от различни градове протестираха с искане за по-добро заплащане. Те се събраха пред столична болница, като се обявиха и в защита на своя колега, която е заплашвана с уволнение заради участие в протестите.

"Нека да кажем на тези господа, които мислят, че кресливите сестри, една групичка, ще ги сплашат. Няма да ни сплашите, господа. Искаме среща с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, да застанем и да си кажем как той пред цяла България каза: "Искам от 1-ви юни да видя във фиша на всяка медицинска сестра 950 лева". Нищо не е постигнато. Не мога да се съглася с всички тези проблеми в здравеопазването, които ги има, а никой не иска да ги разреши", заяви една от протестиращите пред БНР.

Медицинските сестри обявиха, че са готови да продължат протестите си. Те бяха подкрепени от омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Синдикалната лидерка от лечебното заведение Мая Илиева се оплаква от натиск, упражняван от ръководството. Тя е сред активните организатори на протестите на медицинските специалисти с искане за по-високо заплащане и по-добри условия на труд.

"В болницата започнаха да ми оказват натиск, да се събират едни подписи, за да ме компрометират пред моите колеги и да ме отстранят от работа най-вероятно", сподели Илиева.

Методиката на Министерство на здравеопазването за формиране на работните заплати е само за общинските и държавни болници и тя не се отнася за частните, коментира Мая Илиева. Затова протестът беше за стартова заплата от две минимални работни заплати и отделяне на съсловните организации.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
708 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
асд

2019.06.12 | 17:45

1

тиквата дето все реализирал излишъци - въпросът е от какво ги реализира, все едно че сме супер богата държава. а той щото не плаща за болници и други важни за държавата ресори. хората изнемогват от бедност а той ходи по пътищата на инспекции

2019.06.12 | 18:58

2

Лъжец, или лъжкиня ? Все едно...щом се държите за полата на ЛЪЖКИНЯТА МАНОЛОВА

Добави коментар

Водещи новини