Москов: С националната здравна карта валидираме рамката, снимката и развитието на болничната помощ

  • 18 февруари 2016 14:58

  • 1654
  • 0
Москов: С националната здравна карта валидираме рамката, снимката и развитието на болничната помощ
© Булфото

С националната здравна карта валидираме рамката, снимката и развитието на инфраструктурата на болничната помощ, заяви на пресконференция в Перник здравният министър Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва, предаде БТА.

Той съобщи, че следващата стъпка, която през тази година ще бъде направена, е промяна в начина на остойностяване на финансирането на т.нар. клинични пътеки. По думите му там има дълбока несправедливост и необясним начин на финансиране. Вече се прави анализ, който ще бъде представен пред професионалната общност за дебати и приемане, посочи министърът. Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва се срещна с лекари от Перник и Кюстендил на дискусия относно въвеждането на национална здравна карта.

Здравната карта е един хармоничен документ, който подготвя много балансирано укрепване, както на здравния капацитет по места, така и изключително солидна грижа за хората, сподели кметът на Кюстендил Петър Паунов, който присъства на дискусията. По думите му по време на обсъждането се е откроила изключителната загриженост за всеки отделен член на обществото, гарантирана защита на здравното обслужване.

Поет е ангажимент за ново ниво на финансиране на заплащането в спешните приемни отделения в двете държавни болници в Перник и Кюстендил, заяви Москов. По думите му от януари тази година лекарите и сестрите, които работят в спешните приемни отделения там, ще получават допълнително съответно 1500 лв. и 900 лв. Целта е масовите медицински потребности на населението да бъдат посрещнати на ниво града, каза министърът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1654 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини