ГЕРБ вика Москов за пръстовите отпечатъци

  • 15 февруари 2016 08:36

  • 1775
  • 1
ГЕРБ вика Москов за пръстовите отпечатъци
©

Вероятно много хора в определени кръгове имат интерес истината за КТБ да не излезе наяве. Те обаче не предвидиха това, което институциите направиха през последните месеци, каза в сутрешния блок депутатът от ГЕРБ Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, която беше председател на временната комисия за разследване на фалита на КТБ.

Обяснението за източването на банката е просто – зависимости. Много хора, които е трябвало да упражняват контрол, не са го правили. Преди КТБ да изпадне в несъстоятелност БНБ ни уверяваше, че банката е непоклатима, коментира Атанасова.

По време на нашето управление беше променен законът за кредитните институции и падна банковата тайна. Затова сега е възможно обществото да знае кой с какъв депозит и кредит е, дали е магистрат, политик, бизнесмен. Това е начинът за справяне с тези зависимости, подчерта депутатът от ГЕРБ.

Списъкът с кредитополучателите, които според нас са получили необезпечени кредити, много отдавна е оповестен. Физическите лица с кредити следва да бъдат обявени от синдиците. Въпросът трябва да бъде адресиран към Фонда за гарантиране на влоговете. Беше странно да се появят различни по вид депозити и депозанти. Синдиците трябва да кажат кой от списъците е коректният. Надявам се това да е техническа грешка, но това трябва да се заяви от синдиците, които са натоварени с такава отговорност, каза още Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Запитана защо определи КТБ като "банка на магистратите", тя се позова на това, че в списъците са излезли най-много хора от съдебната власт, но посочи, че въпросът не е в това кой къде влага парите си, а дали тези пари са спечелени законно.

Не очаквах да са толкова много средствата на ДСБ, каза Атанасова и допълни, че "буди притеснение факта, че истината не беше съобщена, когато се говореше за КТБ". Прикриването на истината е може би другата форма на злоупотреба с доверието на българските граждани. По-коректно беше през тази седмица, когато излезе информацията, някой от ръководството на ДСБ да намери време, а не може само да се готви за президентски избори, да обясни каква е цялостната ситуация. Аз помня една пресконференция преди да бъде съставено правителството, именно дадена от ръководството на ДСБ, с конкретни мерки по отношение на КТБ и със заявката пред медиите и пред цялото ни общество, че те нямат средства в тази банка, заяви депутатът от ГЕРБ.

Тя коментира и предстоящия вот на недоверие към кабинета, като заяви, че всяко едно решение в системата на здравеопазването трябва да бъде добре обмислено. Системата не може да се ръководи с необмислени действия, не бива да има хаотични движения и трябва да се търси политически компромис. Темата "здравеопазване" е надпартийна и решенията трябва да се вземат именно с такъв компромис в пленарната зала. Призовавам министър Москов да започне повече срещи с политическите партии в търсене на подкрепа за здравната реформа, заяви Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Тя съобщи, че парламентарната група на ГЕРБ кани на 16 февруари министър Москов, за да чуе концепцията му за електронна идентификация на българските граждани и вземането на пръстов отпечатък.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1775 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.22 | 15:43

1
Атанасова ,ще помага на лудия ,да освободи напрежението в долната му глава !

Добави коментар

Водещи новини