Напълно ремонтирано вътрешно отделение за 220 000 лв. откри Москов в Перник

  • 18 февруари 2016 11:59

  • 2517
  • 1
Напълно ремонтирано вътрешно отделение за 220 000 лв. откри Москов в Перник
© Булфото

Министърът на здравеопазването Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва откри напълно обновеното първо вътрешно отделение на МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник.

Средствата за ремонта са отпуснати от Министерство на здравеопазването и са в размер на 220 000 лв. Първо вътрешно отделение разполага с 32 легла, 22 от които кардиологични (8 от тях интензивни) и 10 нефрологични.

Основен ремонт на отделението не е извършван повече от 30 години. МБАЛ "Рахила Ангелова" е единствената болница за активно лечение на територията на област Перник, обслужва над 130 000 пациенти.

Д-р Москов бе посрещнат от група млади социалисти, които събират подписка срещу здравната реформа. Министърът обясни, че никой не държи база данни от пръстовите отпечатъци, а при досег в системата от произволни точки се генерира код, който става уникален, свързва се с ЕГН-то и се пази в системата.

От този код отпечатъкът не може да бъде обратно генериран, обясни Москов. Ако искате да участвате в усилието на касата и на държавата парите ви да не изтичат наляво и надясно и да не се лъже,трябва вие да станете контрольор на касата, призова младите социалисти Москов.

Всякакво друго решение касата да издава някакъв вид карта, не доказва присъствието на пациента според Москов. В момента "Икономическа полиция" намира в болниците чекмеджета с копия от личните карти на картончета, разказа Москов по повод чекирането на пациенти с лични карти при постъпването им в здравно заведение.

Персоналът на МБАЛ "Рахила Ангелова" посрещна изключително сърдечно здравния министър. Неговият баща д-р Стефан Москов е ръководил до 1993 г. Второ вътрешно отделение в пернишката болница и е основоположник на гастроентерологията в Перник, посочи кметът д-р Вяра Церовска.

Последвайте канала на

2517 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.02.19 | 10:25

1
ами браво на Москов сега да влиза вътре да се лекува че тотално изтрещя и почна да цитира Ленин

Добави коментар

Водещи новини