Kинезиологът Константин Ковачев: Здравето на всеки човек зависи от три взаимосвързани системи

  • 25 юни 2024 14:45

  • 825
  • 0
Kинезиологът Константин Ковачев: Здравето на всеки човек зависи от три взаимосвързани системи
© Pixabay

Здравето на всеки човек зависи от три взаимосвързани системи: физическа, биохимична и емоционална. Когато се работи върху балансирането: и трите системи задно, се постигат най-добрите резултати. Това каза в интервю за "Фокус" кинезиологът Константин Ковачев.

Той обясни, че често пъти емоционалните ни проблеми идват още от детството в процеса на израстване.

"Често не разбираме защо реагираме негативно на определени ситуации. Това в повечето случаи ни причинява доста сериозен вътрешен дискомфорт. Външно може да се изрази в изкривяване и привеждане на тялото. Много е важно в тази възраст на израстването да се работи върху емоциите, за да могат децата да израснат здрави", посъветва специалистът. 

Има много техники за освобождаване на емоционални състояния.

Психолог: Всичко се случва по-естествено, когато се откажем от човешкия инстинкт за контрол

Една от тях е системата Active Sitting, създадената от Константин Ковачев система от леки и лесни упражнения и техники, които са лесно изпълними и помагат за справяне с болките по тялото и емоционалните блокажи.

"Когато започнем да отпускаме тялото и мускулите, съответно започва да протича един процес на освобождаване и на емоциите. Затова започнах да наблягам и на емоционалната част, за да разбера повече.  От многото техники и практики, които съм практикувал и откривал, систематизирах и направи нов авторски метод, с който се работи върху емоциите. Новото в метода е работата върху конкретни емоции, от които страдаме ежедневно. Ако ние ги преодолеем, балансираме ги – намалим отрицателните и вдигнем положителните емоции, имаме шанс да реагираме по друг начин и да станем други хора,“ обясни той.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
825 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини