Ръстът на респираторните заболявания в Китай е причинен от известни патогени

  • 02 декември 2023 13:48

  • 576
  • 2
Ръстът на респираторните заболявания в Китай е причинен от известни патогени
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Ръстът на респираторните заболявания в Китай е причинен от известни патогени и няма признаци за нови инфекциозни заболявания, съобщи здравен служител. Страната е изправена пред първата си цяла зима след премахването на строгите ограничения за Covid-19. 

Скокът в заболеваемостта в страната, където в края на 2019 г. се появи Covid-19, привлече вниманието, след като миналата седмица Световната здравна организация потърси информация, като се позова на доклад за редица случаи на недиагностицирана пневмония при деца. 

Китайските власти ще отворят повече педиатрични амбулаторни клиники, ще се стремят да гарантират, че повече възрастни хора и деца получават противогрипни ваксини и ще насърчават хората да носят маски и да мият ръцете си, каза на пресконференция Ми Фенг, служител на Националната здравна комисия на Китай, предаде БНР.

Китайските лекари и експертите в чужбина не са изразили тревога относно огнищата в Китай, като се има предвид, че в много други страни се наблюдава подобно увеличение на респираторните заболявания след облекчаване на пандемичните мерки.

СЗО: Ръстът на респираторните заболявания в Китай не е толкова висок, колкото преди пандемията

Последвайте канала на

Десислава Станева
576 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гелен

2023.12.02 | 21:40

2
американците пускат всички вируси

2023.12.02 | 15:06

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини