СЗО: Ръстът на респираторните заболявания в Китай не е толкова висок, колкото преди пандемията

  • 27 ноември 2023 15:23

  • 229
  • 1
СЗО: Ръстът на респираторните заболявания в Китай не е толкова висок, колкото преди пандемията
© Gettyimages/архив
Слушай новината Слушай новината

Рязкото нарастване на респираторните заболявания в Китай не е толкова голямо, колкото в периода преди пандемията от КОВИД-19, заяви представител на Световната здравна организация (СЗО), като повтори, че не е имало нови или необичайни патогени при последните случаи, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Мария Ван Керхов, изпълняваща длъжността директор на отдела на СЗО за готовност и превенция на епидемии и пандемии, заяви, че увеличението, изглежда, се дължи на нарастване на броя на децата, които са се заразили с патогени, които са избягвали през двете години на ограниченията заради ковид.

"Поискахме сравненията с периода преди пандемията. И вълните, които се наблюдават сега, пикът не е толкова висок, колкото този, който са видели през 2018-2019 г.", каза Ван Керхов пред здравната медия СТАТ (STAT) в интервю в петък. "Това не е индикация за нов патоген. Това се очакваше. То е същото, с което се справиха повечето държави преди година или две", добави тя.

Говорителят на Националната здравна комисия на Китай Ми Фън заяви вчера, че рязкото увеличение на острите респираторни заболявания е свързано с едновременното разпространение на няколко вида патогени, сред които доминиращ е грипът.

Рязкото нарастване на броя на заболелите стана глобален проблем миналата седмица, когато СЗО поиска от Китай повече информация, позовавайки се на доклад на Програмата за наблюдение на нововъзникващи болести за струпвания на недиагностицирана пневмония при деца. 

СЗО изрази притеснение от нарастването на броя на респираторните заболявания в Китай

Последвайте канала на

Десислава Станева
229 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.27 | 15:31

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Водещи новини