Ще бъде ли обявена грипна епидемия в област Ямбол?

  • 20 януари 2023 15:23

  • 514
  • 1
Ще бъде ли обявена грипна епидемия в област Ямбол?
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

В понеделник (23 януари) ще стане известно дали ще бъде обявена грипна епидемия в област Ямбол. Тогава ще заседава Областният медицински съвет.

Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Радостина Калчева.

По думите ѝ ще бъде решено дали учениците да излязат в грипна ваканция, считано от 25 януари, за да може да се слее грипната ваканция с дните на междусрочната ваканция от първи до пети февруари. За разлика от преди седмица, когато масово се раболяваха деца и ученици, сега засегнатите са от всички възрастови групи.

67 училища в област Добрич излизат в грипна ваканция

„През последните дни се забелязва постепенно увеличение на болните от грип А. От изпратените за изследване вчера 10 проби, осем са именно от този тип, а две са положителни за грип Б. Почти нулева е циркулацията на коронавируса“, каза директорът на РЗИ.

Облатта е на прага на грипна епидемия. Заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания през последната седмица достигна 314 на 10 хил. души население.

Стойностите за обявяване на епидемия в региона са 321 на 10 хил. души.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
514 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.20 | 20:56

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини