Д-р Гергана Николова: Много е тежко, все повече деца са с ковид!

  • 15 януари 2022 08:34

  • 3153
  • 33
© Кадър - Нова телевизия

Много стрес, много болни. Замествам и колега, които е в тежко състояние. Много е тежко да се работи. Казвам на мъжа ми: Дано да не се заразя, че три практики съм поела. Това са 6000 -7000 пациенти. Насочваме и към ковид зоните. Колегите там работят като нас - преуморени, претоварени. Това заяви в ефира на Нова телевизия общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 775

В ковид зоните хората няма да се заразят, защото като имат симптоми - вече са заразни, категорична е тя.

По думите ѝ все повече практиките на личните лекари набъбват. "Имам колеги, които се разболяха и не могат да се върнат, имам такива, които починаха, има и такива, които се пенсионират. Имаме много бумащина. Няма кой да издържи нам това нещо, ще има недостиг на лични лекари", категорична е д-р Николова.

По отношение на Омикрон тя каза: това, което се чува и се чете е за страните, които са с високо ваксинационно покритие. Тука в момента имаме положителни цели семейства. Много положителни деца от 4, 5, 7-годишна възраст. Минава по-различен начин - лекуваме по 10 дни, има обаче и такива, които стигат до болница, каза тя и добави, че сега има много болни деца.

"Тетанус и дифтерия се прави на всеки 10 години, а ако се каже, че ще трябва да се ваксинираме за ковид, ще кажем: "ааа, не". Ваксината ни се струва нова, но разликата е в това как ще боледуваш - няма да стигнеш до кислород и няма да се стигне до летален изход", обясни още лекарят.

80 жертви в следствие на коронавируса у нас за последните 24 часа

"Правилно е да се следят интензивните легла. Проблемът е когато един човек се нуждае от кислород, но няма къде да легне и няма специалист да го обгрижва", категорична е тя.

"Трябва да се ваксинираме, трябва да повярваме, че вирусът съществува и че е заразен. Няма безопасно нещо. Грипът е едно вирусно заболяване, при което нещата са ясни. Грипът проявява симптомите си за минути, а ковидът пълзи бавно. Повече в момента е ковид, а не грип", обясни още д-р Николова.

"Личните лекари имат добър диалог с новия здравен министър, това което искаме е да се намали бумащината и да имаме възможност да назначаваме повече изследвания. Не един пациент да лежи 4-5 или 6 дни за един скенер. Той може да се направи в доболничната помощ, това ще е и по-евтино и за системата", каза д-р Николова.

Калина Христова
3153 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар
†Змeй Гopянин❤Wien=Лъв: uni.su/A5nR7K

2022.01.16 | 02:44

33
☠Циганин-сводник=гнусна хиена: uni.su/ZAgBMo ☞Ето какво съм приготвил за мангалите-сводници: uni.su/DvASk0 ☞В един хубав ден, ще изляза на лов за сводници и уловът ми ще изглежда ето така: uni.su/hwKlOp ☞Ще седна на софрата и ще се наслаждавам на сеченето и набиването на мангалите-сводници на колове ето така: uni.su/4HcBId jckxvg ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници надръвника: uni.su/sh6Vd7 ♥Кoзият рoг: uni.su/fnabHz ☞Пoд Игoто 1952: uni.su/EuHIfV ☞Време Разделно: Е1: uni.su/CVMTqR Е2: uni.su/3rCK75 ♥Даваш ли даваш Балканджи Йово: uni.su/glIQ9R ♥Кой уши байрака: uni.su/8GXEYj ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: uni.su/DMWPKa ♥България над всичко! ✞Амин✞
gogo

2022.01.16 | 02:42

31
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на циганина-канибал-ваксър Боко-Българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸: uni.su/bwT7KI
⊙﹏⊙Cийкa-ЧAКAЛAПஜ۩☺۩ஜ

2022.01.16 | 02:43

32
♠♠♠♠Пo зaкона за администрацията чл.14, ал.4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор. Бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ за кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът. ♠♠♠♠Борисов излежава осем месеца в затвора в Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор. ♠♠♠♠Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си. ♠♠♠♠Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта. ♠♠♠♠Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмет Доган, нито да бъде министър-председател на България. ♠♠♠♠Очевадно е, че за световното жидо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение. За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. ♠♠♠♠Затова с никакви избори 77 годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено. ♠♠♠♠Болшевишко-милиционерска диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка! Всичко друго е ташак!: uni.su/IiTd2K
ДА ОПАЗИМ ДЕЦА ОТ КОВИД-19

2022.01.15 | 12:05

29
Държавата не желае да поема пред съдебните органи по правата на човека нито днес, нито в бъдеще последствията, които биха могли да настъпят за „цялото население“ от „задължителния“ характер на ваксинацията срещу SARS-CoV-2 и неговите варианти, под угрозата от наказателни санкции. Твърде голяма несигурност тежи от гледна точка на правата на човека, индивидуалната свобода и правото на зачитане на личния живот, за да се постанови задължение за ваксинация с ваксина, която не е достатъчно доказана във времето от науката или клиничния опит. На лице е научна неопределеност по отношение на ваксините срещу коронавирус мутациите. Кovid-19 ще става все по- опасен с развитието си. Вирусната еволюция не е еднопосочна улица и продължаващото спадане на вирулентността не може да се приема за даденост. Вирусите целят да създадат колкото се може повече свои копия и да се разпространят възможно най-широко. Omicron не е краят на еволюцията на Sars-CoV-2.
за протокола

2022.01.15 | 13:28

30
ти вирусите , лично ли ги разпитва ?

2022.01.15 | 11:37

28
Вижте изслушването на фаучи и компания пред сената преди броени дни.Идва време за разплата;)
Джони

2022.01.15 | 10:49

27
Тая е като Дай Вейдър,лекува от разстояние.Не стана от тоя стол.Значи това е сумата дето ти плащат да лъжеш.

2022.01.15 | 10:48

26
Днешното правителство- комунисти дойдоха на власт с ЛЪЖА и благодарение на финансовата подкрепа на мафиоти избягали от закона в държавата! Румен Радев про руски настроен избран с манипулации с машинен вот загуби комисионна от сделката Грипен...яхна протеста 2021 организиран от криминалния континент...Кирил Петков син на окръжен на БКП изнесъл в Канадска банка през Австрия близо 160 млн долара в началото на 90те..Асен Василев фалира фирма в Великобритания....Корнелия Нинова...опитна в източването на фирми в началото на 90те ...всичко започна преди 2-3 години когато Българското правосъдие подгони Цв.Василев и Васил Божков ..закрилниците и финансови магнати, които подпомагат БСП през годините ....и започнаха с компромати и откровени ЛЪЖИ ...снимки ....вили в чужбина и се стигна до канибализъм ....сега стана ли ви ясно уважаеми кой Ви управлява в момента ....МАФИЯТА !!!!!
Джони

2022.01.15 | 10:46

25
Първо се чуй какво приказваш,при толко хора как ще смогнеш.Още тука се издъни лъжкиня такава.На секунда по колко лекуваш?.Народа не е прост за какъвто го мислите.А парите дето ги получаваш да лъжеш,да си купиш това дето ще ти трябва само веднъж.

2022.01.15 | 10:40

24
Не знам кога работи ! Тя непрекъснато дава интервюта .
СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ ХОРАТА.

2022.01.15 | 09:59

17
КАЖЕТЕ ИСТИНАТА,ЧЕ И ВАКСИНИРАНИТЕ БОЛЕДУВАТ ТЕЖКО И УМИРАТ. ВСИЧКИ ИМАМЕ БЛИЗКИ И ПОЗНАТИ И ВИЖДАМЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА.ДАЛИ ЩЕ ГО КАРАШ ЛЕКО ИЛИ ТЕЖКО НЕ ЗАВИСИ ИЗОБЩО ОТ ВАКСИНАТА,А ОТ САМИЯ ОРГАНИЗЪМ.МЕЖДУ ДРУГОТО ДА ОТБЕЛЕЖА ЗА ПРОТОКОЛА,ЧЕ И АЗ СЪМ С ВАКСИНА
gogo

2022.01.15 | 10:34

23
PALNI GLUPOSTI - ZA PROTOKOLA
333

2022.01.15 | 10:17

22
уважаеми българи, тази докторка не я слушайте изобщо,все едно че кон пърди

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини