Лекари от "Александровска" болница пред гладна стачка

  • 09 декември 2021 08:16

  • 1876
  • 8
Лекари от "Александровска" болница пред гладна стачка
© Кадър Nova

Гладна стачка обмисля част от екипа на клиниката по анестезиология и интензивно лечение на "Александровска" болница, предаде NOVA. Въпреки че заради пандемията работата в клиниката е една от най-тежките в момента, работещи там твърдят, че от месеци са подложени на репресии от страна на началника й проф. Темелков. За да привлече вниманието на ръководството на болницата и на обществото, част от екипа на клиниката планира да обяви гладна стачка. Те са категорични в убежденията си и в това, което планират да се случи, ако отношението към тях не се промени.

„Нашата работа е свързана с лечението на най-тежките пациенти в болницата – тези в интензивно отделение и тези, които са влошени в максимална степен от COVID инфекцията. Работата ни е изключително интензивна, сложна и изисква от персонала да е максимално подготвен и в добра кондиция, за да може да бъде адекватен и полезен за пациентите. Нашият ръководител отдавна провежда едно авторитарно ръководство – разделя колегите по различни дискриминационни принципи, унижава част от колегите, обиждайки ги публично пред колектива. Обиди, заплахи, изказани неистини, които, за жалост, не остават в рамките на болницата ”, сподели доц. Дочка Цонева, която работи в клиниката над 14 години.

Лекар: Детското здравеопазване е избутано в ъгъла

Думите на медика бяха потвърдени от други нейни колеги. Те посочиха още, че месечният график е неравномерно разпределен и нямат време за почивка. Искани са им писмени обяснения, по техните думи се търсело и повод за дисциплинарни наказание.

„За мен е недопустимо в тази битка с пандемията да затъпяваме острието на копието с лични проблеми и с проблеми, настанали на работното място”,  заяви д-р Симеонов – председател на синдикат „Защита” в сектор здравеопазване.

От ръководството на болницата коментираха казуса в писмено становище до NOVA. В него те твърдят, че спорът не е нито от трудово-правен, нито от административен характер,  а ставало въпрос за личностни отношения между началника и част от неговите служители, които засягали начина на работа, разпределението на задачите и йерархията в клиниката. Проф. Темелков категорично отрича твърденията на медиците.

Novini.bg
1876 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Умник Гюро

2021.12.09 | 15:01

8
Геноцидът "Ковид" трябва да се блокира сега. Българското правителство трябва да обяви неподчинение на СЗО и да забрани дейността на тази терористична организация на територията на България. Всички свързани с геноцида "Ковид" лица, организации и институции трябва да се премахнат от територията на България. Те трябва да се третират като национални предатели и терористи. България трябва да влезе в режим на национално спасение и да се бори за запазване на българската независимост и българския народ.

2021.12.09 | 09:58

7
Не знам какво стана последните двадесет години,но това не са лекари,а търговци!Като не им харесва реда-вън!Гаврят се спациентие,обиждат,крещат.Ние докога ще ги търпим?

2021.12.09 | 08:59

1
Дайте им пари и ще търпят униженията. Белите престилки живеят само за пари
DedoPop13

2021.12.09 | 09:46

6
"Ти как живееш бе, тиквеник" ами яде тикви, видно е :)

2021.12.09 | 09:05

2
Ти как живееш бе, тиквеник
ЕЛЕКТPА

2021.12.09 | 09:37

5
Видими резултати от управлението на Кауна Крадев...

2021.12.09 | 09:33

4
До кога у нас ще се позволява тормоз и унижение на работното място?!Къде са институциите?
Еми...

2021.12.09 | 09:24

3
Нема лошо да погладуват, от снимката се вижда, че имат нужда от диета.

Добави коментар

Водещи новини