Галин Цоков: Карантинираните паралелки в страната са по-малко от 100

  • 26 април 2024 12:08

  • 228
  • 1
Галин Цоков: Карантинираните паралелки в страната са по-малко от 100
© Булфото, архив

Карантинираните паралелки от коклюш са под 0,3 процента за цялата страна и са по-малко от 100, работим много добре съвместно с Министерството на здравеопазването. Подготвили сме съвместно насоки към училищата, които евентуално ще се разпространят от Регионалните здравни инспекции (РЗИ), ако има епидемия, обявена от коклюш. Това каза служебният министър на образованието и науката проф. Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на преди форума за представянето на първия по рода си глобален доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за социално-емоционалните умения на 15-годишните ученици.

По повод на карантинираните паралелки, статистиката е такава, че е за цялата училищна система - от подготвителните групи в училищата до 12-и клас, обясни министърът.

Той заяви, че училищата работят в много добра координация със съответното РЗИ и с Министерството на образованието и науката. 

Министър Цоков: Има карантинирани класове заради коклюш в София

Предстоящите почивни дни и ваканцията ще допринесат да спадне броят на болните от коклюш, както и напрежението в обществото, и родителите, и учениците да бъдат спокойни, изрази увереност министър Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на. Той отбеляза, че учениците трябва да се съсредоточат върху държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване, които предстоят. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
228 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.26 | 18:15

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини