Проф. Балтов: Винаги има място за един лекар в политиката

  • 28 октомври 2021 19:03

  • 843
  • 6
Проф. Балтов: Винаги има място за един лекар в политиката
© Кадър: Нова телевизия

"Редно е да има зелен сертификат за депутатите, не е задължително, но е препоръчително", това каза в предаването "Денят на живо" по Нова нюз проф. Асен БалтовАсен БалтовПроф. д-р Асен Георгиев Балтовзпълнителен е директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" от м. Февруари, кандидат за депутат, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31671

Според него в момента цари хаос при управлението на здравната криза.

"Управляващите проспаха цялото лято, когато трябваше да се проведе информационна кампания за ваксинация и какво следва през есента. Сега въвеждат мерки и очакват хората да се ваксинират за 48 часа", допълни той.

Радев пред директори на болници: Решенията на здравната криза трябва да се взимат на базата на медицинската експертиза

Като пример той даде, че личните лекари все още не могат да изписват безплатните медикаменти за COVID-19, а COVID зоните създават повече хаос, отколкото да помагат.

"Промени се цялата ваксанационна кампания, реши се, че трябва да се ваксинират само възрастните хора, а младите се разколебаха и отложиха имунизацията си", добави лекарят.

Относно казусът с даването на Бойко Борисов на прокурор от страна на здравния министър Стойчо Кацаров за твърдението, че се извършва имунизация с ваксини с изтекъл срок на годност, проф. Балтов заяви, че не е имало информация, от която да стане ясно, че срокът е удължен с три месеца, освен изказването на доц. Кунчев.

"Подозирам, че има много ваксини, на които е бил удължен срокът на годност, и те няма да могат да бъдат усвоени", добави той и информира, че ще бъде отправено запитване към министерството за количеството ваксини с удължен срок на годност.

Проф. Балтов смята, че винаги има място за един лекар в политиката.

"Няма да спра да работя, не само като хирург и ортопед. Програмата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е много качествена, ако тя се случи, здравеопазването ще бъде много напред, както и образованието. Нашите приоритети са имено образованието и здравеопазването", коментира бившият директор на "Пирогов" причините да бъде кандидат за следващия парламент.

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
843 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2021.10.29 | 05:08

6
какви сте свини пишештите до тук малееее.

2021.10.28 | 23:49

4
Откъде мога да взема едно шишенце ваксина и да я си разнясам по манастирите?

2021.10.29 | 04:12

5
хвани тиквата в некой манастир да ти се изпика у него.
защо ги каните?

2021.10.28 | 20:19

3
Балтов,много гаден и неприятен!
радев

2021.10.28 | 20:18

2
тиква внуците и децата ти да се разболеят от ковид
Боклук крадлив,

2021.10.28 | 19:39

1
както мазния ботоксен педал Кypфустин.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини