Под 1% учители са под карантина заради COVID-19 в страната

  • 17 септември 2021 14:20

  • 395
  • 2
Под 1% учители са под карантина заради COVID-19 в страната
©

По-малко от 1% учители са под карантина заради заболяване от COVID-19 или контакт със заразен в началото на учебната година. Те са 0,66 % от общия брой педагогически специалисти в страната.

Най-висок е делът на карантинирани преподаватели в област Търговище - 1,42%. Малко над 1% са учителите в областите Видин и Ямбол, които не са в училище заради пандемията.  Почти няма заразени или контактни преподаватели в област Габрово (0,33%) и Русе (0,39%).

Още по нисък е процентът на поставените под карантина ученици в страната – 0,31%.  Най-много са останали в къщи в областите Силистра и Разград – по 0,53%.

Министерството на образованието и науката има достъп до актуалните данни за карантинираните учители и ученици въз основа на споразумение с Министерството на здравеопазването и „Информационно обслужване“ АД за обмен на статистическа информация без лични данни.

Епидемиолог: До Коледа всички неваксинирани ученици ще преболедуват COVID-19

Всекидневното проследяване на заболеваемостта в страната, в отделните области, населени места и училища е необходимо, за да се осигури локалният подход, заложен в насоките за работа на образователната система в условията на пандемия. Решенията за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда на паралелка, випуск или цяло училище ще бъдат гъвкави, въз основа на обективна информация за епидемичната ситуация на възможно най-ниско ниво.

COVID-19 в детски градини и училище в Хасковско

До момента министърът на образованието и науката не е издал заповед за преминаване към дистанционни занятия на цели випуски или училища по медицински причини. Директорите на училища имат право да взимат такива решения за отделни паралелки.

Весела Найденова
395 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2021.09.17 | 16:10

2
Ваксините са вируса. Болниците се пълнят с ваксинирани. Спрете да лъжете българския народ.

2021.09.17 | 14:37

1
Политиците разиграват театър как ви спасяват. Защото иначе нито един политик, позволил локдаун, не трябва да е извън затвора. Понеже никой не се връзва, вкарват децата ви в театъра.

Добави коментар

Водещи новини