Правителства и компании обещаха 4 млрд. $ за преодоляване на последици от COVID за образованието

  • 31 юли 2021 06:25

  • 493
  • 0
Правителства и компании обещаха 4 млрд. $ за преодоляване на последици от COVID за образованието
© Pixabay

Правителства и компании обещаха над 4 милиарда долара за образованието на над 175 милиона деца по света и предотвратяване на това възможностите за развитие на цяло поколение да бъдат провалени от пандемията от коронавируса, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27232

Ангажиментите бяха поети на конференция в Лондон, на която съдомакини бяха Великобритания, Кения и организацията Глобално партньорство за образование.

11,5% от детските градини са провеждали занимания от дистанция без проблеми

Бившият австралийски премиер Джулия Гилард, която председателства партньорството, заяви, че даренията правят възможно постигането на целта през следващите пет години да бъдат набрани 5 млрд. долара.

Британският премиер Борис Джонсън, който произнесе реч пред конференцията заедно с кенийския президент Ухуру Кениата, направи образованието на момичетата водещ проект на консервативното си правителство и води кампания за връщане в училище до 2026 г. на още 40 млн. момичета по света.

Той заяви пред делегатите на конференцията, че образованието е средството, което "може да реши практически всеки проблем, засягащ човечеството".

Великобритания обеща 430 млн. лири (600 млн. долара) на Глобалното партньорство за образование. Джонсън обаче се сблъска с критики за това, че съкрати перото в британския бюджет за помощ за международно развитие с 4 млрд. лири, предназначени да отидат за проекти за най-уязвимите хора в света.

Според правителството орязването на средствата е само временна мярка и е необходима за посрещане на икономическите последици от пандемията от КОВИД-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27232

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
493 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини