Ваксина за ваучер ли?!

  • 24 юни 2021 13:13

  • 331
  • 2
Ваксина за ваучер ли?!
© булфото /архив/, личен архив

Тези дни от Националния борд по туризъм дойде предложението, всеки ваксиниран българин да получава ваучер на стойност 50 лв, който да може да ползва за почивка у нас или посещение на заведение. Предложението бе оповестено пред обществената телевизия БНТ от представителката на организацията Полина Карастоянова, която допълни още, че настояват и за провеждане на кампания за стимулиране на ваксинацията.

Идеята роди лавина от противоречиви мнения. Ето как я коментира бившият депутат и областен управител на Бургас Любомир Пантелеев, който сега има своя бизнес.

„В класическата си версия делото по спасяване на давещите се е дело на самите давещи се. Но когато става дума за българския туризъм, трябвало да е дело всенародно!

Днес очарователна дама с приказен стайлинг от някакъв Национален борд по туризъм, пласира идея с небивал хуманитарен заряд.

Правителството следвало да се "бръкне" и да предостави на всеки ваксиниран по ваучер на стойност 50 лв. Срещу задължението да го изхарчи в ресторант или хотел. Кръчмите, пивниците, кафетериите, бистрата, дюнерджийниците и прочее заведения не бяха споменати поименно.

Тепърва вероятно ще се правят допълващи списъци.

Нали и без друго сме на тая вълна...списъци правим всякакви...

За правителството остава само приятното занимание да реши чии джобове, наши-ваши, да пребърка. За да набави тези 200 милиона лв, при необходими 4 милиона ваксинирани.

С такива браншови мозъци начело, българският туризъм наистина ще изпадне зад борда и никакви спасителни операции няма да помогнат.”

Novini.bg
331 2

Коментари 2

Добави коментар
Андем

2021.06.24 | 16:16

2
Божееееее...

2021.06.24 | 13:59

1
Тия ваучери ще важат ли за публични домове?

Добави коментар

Водещи новини