Столична община разкрива "зелени коридори" за ваксини и в три търговски центъра

  • 19 юни 2021 07:34

  • 460
  • 1
Столична община разкрива "зелени коридори" за ваксини и в три търговски центъра
© gettyimages (архив)

Столичната община заедно със Столичната РЗИ разкрива мобилни пунктове за ваксинация в три търговски центъра в града, съобщават от общината.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27191

Инициативата ще се реализира на територията на моловете Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall. Te ще работят днес и утре от 13.00 до 18.00 часа. Желаещите ще могат да избират между векторна и РНК-ваксина. Заместник-кметът по финанси и здравеопазване на София Дончо Барбалов ще даде начало на инициативата утре, 19 юни, от 13.00 ч. при мобилния имунизационен център в Paradise Center на приземния етаж , до Централен Северен вход.

Ваксини ще се поставят и в столичните паркове, както в предходните три уикенда, където досега са се имунизирали над 3200 души. Мобилните пунктове за ваксини на открито се намират в Южен парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"), "Борисова градина" (до езерото Ариана), Северен парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4"), парк "Дружба" до Културен институт "Искър" и в кв. "Красна поляна" (паркинга на Т-Маркет на бул. "Възкресение"). Те ще работят от 9.00 до 16.00 часа. Имунизацията ще се извършва без предварителна регистрация.

Отварят пунктове на открито за ваксинация в редица градове в страната

Разкриването на мобилни пунктове на открито в парковете, където всеки може удобно да си постави ваксина е по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ. Организацията се извършва от екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община. Във всички пунктове има медицински екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове.

През почивните дни ваксинация ще се извършва и в специално оборудвания автобус от СРЗИ, който ще бъде на Терминал 1 на Летище София. Бусът е дарение от фондация "Благотворителност и милосърдие".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27191

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
460 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2021.06.19 | 09:04

1
Гейберастията хвърли големи усилия през цялата минала година и през януари и февруари да саботира ваксинацията, а сега предизборно се пъне с глупости.

Добави коментар

Водещи новини