Добрич ще ползва средства за превенция на Covid-19 по оперативна програма

  • 22 април 2021 14:26

  • 166
  • 0
Добрич ще ползва средства за превенция на Covid-19 по оперативна програма
© getty images

В Добрич ще бъдат ползвани средства по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" за превенция на разпространението на Covid-19, съобщават от Областния информационен център /ОИЦ/ за одобреното финансиране на общината с над 881 000 лева.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

С част от ресурса ще бъдат осигурени тестове за персонала и за потребителите на социалните услуги в делегирани от държавата дейности, ще бъдат закупени лични предпазни средства и препарати за дезинфекция на сградния фонд. Ще се финансира и допълнителното заплащане на персонала за извънреден труд, както и мерки за разделяне или изолиране на потребителите чрез преграждане на помещения, ако възникне необходимост.

При риск от въвеждане на ограничения в социалните услуги заради Covid-19, ще бъдат закупени таблети, телефони и други електронни устройства, така че потребителите да могат да разчитат на онлайн консултиране, посочват от центъра.

В Добричко има нови 11 заразени с COVID-19 сред медицинските специалисти

В рамките на проекта до юли догодина 158 души - в рискови групи от заразяване с коронавирусна инфекция, поставени под карантина, както и хора с увреждания, ще бъдат подпомогнати в домовете им, допълват от ОИЦ. Обхванатите в патронажната грижа ще могат да поръчат с техни средства да им бъдат купени лекарства, хранителни и други продукти от първа необходимост.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
166 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини