В Добричко има нови 11 заразени с COVID-19 сред медицинските специалисти

  • 20 април 2021 16:32

  • 12426
  • 0
В Добричко има нови 11 заразени с COVID-19 сред медицинските специалисти
© gettyimages

В Добричка област има нови 11 заразени с COVID-19 сред медицинските специалисти - сестри, санитари, лекар, фелдшер, съобщават от Областния кризисен щаб.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

С положителни тестове за инфекцията са регистрирани и 13 учители и хора от помощния персонал в образованието, както и 15 ученици и деца от детски градини.

Проф. Коста Костов посочи какъв трябва да е новият НОЩ

В Центъра за настаняване от семеен тип на деца без увреждания в Балчик и в Защитеното жилище за деца с увреждания в село Крушари са разпоредени противоепидемични мерки след установени случаи на заразата сред потребителите и персонала, информират от щаба.

Има много деца и служители, поставени под карантина заради контакт с болни, в шест детски градини и ясли в Балчик, Добрич, село Оброчище. Ученици и педагози в СУ "Христо Ботев" и ОУ "Антим I" в Балчик също са сред карантинираните 529 души в областта.

Според обобщените данни на Регионалната здравна инспекция при направените през изминалата седмица 1165 теста са регистрирани 448 случая на COVID-19. В същото време в специализираните имунизационни кабинети в региона са поставени 1059 дози ваксина срещу коронавируса.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
12426 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини