В Плевен са заети 85% от леглата за реанимация на пациенти, засегнати тежко от коронавируса

  • 23 март 2021 11:38

  • 339
  • 1
В Плевен са заети 85% от леглата за реанимация на пациенти, засегнати тежко от коронавируса
© Getty Images/Guliver (архив)

В Плевен около 85 на сто от леглата за реанимация с пациенти, засегнати тежко от коронавируса, са заети. Това съобщи за БТА д-р Илиян Минчев - директор на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Той уточни, че от останалите над 500 легла, предназначени за инфектирани, които боледуват в по-лека форма, са заети малко над 300. В най-голямата университетска болница в Плевен - "Д-р Георги Странски", в днешния ден лекуват 110 пациенти с коронавирус в 11 клиники, като шестима са в реанимацията в по-тежко състояние.

Според директора на РЗИ болничната система в областния град и региона като цяло се справя с натиска на пандемията.

По думите му, се наблюдава положителна тенденция на леко, постепенно възвръщане на доверието за ваксиниране срещу заболяването с препарата, който бе спрян и отново пуснат в употреба. До момента в Плевен и региона са си поставили от различните ваксини над 14 000 души и продължава записването на желаещите в електронната система.

121 пациенти с коронавирус са настанени в болницата в Плевен, седем от тях са в реанимация

Д-р Минчев посочи, че областта, която е била водеща по броя на заболели при поредната вълна на пандемията, вече е на пета позиция в страната. Той заяви, че в условията на локдауна, РЗИ е засилила проверките за спазване на всички противоепидемични мерки. В първия ден е установен само един случай на нарушение, което е наложило да бъде съставено предписание на засечения обект. При констатиране на повторно нарушение следват сериозни санкции, предупреди д-р Минчев.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
339 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Jessicaa19

2021.04.10 | 03:54

1
­­В­и­­­ж­­­т­­е­­ ­м­­о­я­­­т­­­а­­ ­т­­­и­­й­­­н­­ ­­п­­у­­­т­­­к­­­а­­­ ­­­-­­­ ­W­­W­W­­.­B­G­­­1­­­7­­­.­C­­L­­U­­B­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини