121 пациенти с коронавирус са настанени в болницата в Плевен, седем от тях са в реанимация

  • 22 март 2021 16:13

  • 433
  • 2
121 пациенти с коронавирус са настанени в болницата в Плевен, седем от тях са в реанимация
© Getty Images/Guliver (архив)

В най-голямата университетска болница в Плевен „Д-р Георги Странски“ COVID отделенията са увеличени и вече са 11, в различни клиники. Въпреки натиска и по-големия брой новозаразени системата се справя. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Малките пациенти с COVID-19 се лекуват единствено в Клиниката по детски болести към тази болница, която обслужва и областите Ловеч, Габрово и Велико Търново. В единственото COVID отделение за деца са настанени пет, но състоянието им не е тежко. 

Момчил Цветков, говорител на Университетската болница „Д-р Георги Странски“, обясни пред БНР: „Има натиск, но се справяме към момента. 121 пациенти с COVID-19 са настанени в болницата. седем от тях са в реанимация“.

Педиатрите отбелязват завишаване на сезонните инфекции. Според д-р Диана Стоянова, детски лекар в Трето ДКЦ в Плевен, има по-голям брой на случаи на респираторни инфекции: „При децата не винаги е COVID-19. Това са инфекции, които често слизат надолу и поразяват бронхите и белия дроб“. Тя посъветва за лечението на малките деца да не се търси консултация по телефона, а да се отиде за преглед при лекар. 

COVID-19 в България: Ето къде има бум на заразени

„Винаги се консултирам с педиатъра си“, каза Велислава Николова. Семейство Николови имат две деца - момче на 2 години и половина и момиче на 7 години. Сега майката и таткото се редуват, за да гледат децата вкъщи след затварянето на детските ясли и градини. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
433 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Jodia17

2021.04.10 | 03:54

2
­­­В­­и­­ж­­т­­­е­­ ­м­о­­­я­­т­а­­­ ­­­т­­­и­­­й­­н­­­ ­­­п­у­­т­к­­­а­­­ ­-­­­ ­­W­­­W­W­­­.­­­B­­­G­­1­7­.­C­­L­U­­B­
Котарак

2021.03.23 | 17:10

1
Хората вече не им се коментират тези глупости. Ковид има. Но има и избори след 12 дни. Връзката е ясна.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини