Пети ден броят на заразените в Благоевградско не пада под 100

  • 06 март 2021 13:25

  • 457
  • 2
Пети ден броят на заразените в Благоевградско не пада под 100
© Pixabay

Три от шестте болници в Благоевградска област - в Сандански, Гоце Делчев и Разлог, са със запълнен  капацитет на Covid леглата. За сериозни проблеми и с ваксинацията съобщават от Регионалната здравна инспекция, цитирани от БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32981

Места няма и в две Благоевградски лечебни заведения. В Областната болница се разкриват нови Covid отделения. От понеделник спира плановият прием и операциите. Пети ден бройката на новозаразените не пада под 100.

"Въпреки дадените правомощия за налагане на локални ограничителни мерки, засега Регионалната здравна инспекция не предвижда такива", заяви д-р Калоян Калоянов.

"Ние сме в червена зона, но още не е толкова страшно положението, за да затворим. Всеки ден се увеличават с по малко навсякъде леглата, за да има за Covid болни", каза той.

Под въпрос е и приоритетното ваксиниране на хората, заети в изборния процес. Едва 11% от членовете на секционните комисии са се имунизирали до момента.

 "Пълна липса на организация. Молим се, звъним в РИК, по общините. Моля ви се, дайте ни списъците. Всеки път различни списъци, масово фалшиви телефони, хората отказват - и всичко в последния момент", стана ясно още от думите на специалиста.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
457 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Susana22

2021.04.10 | 03:56

2
­­В­и­­ж­­­т­­­е­­­ ­­­м­­о­­­я­­­т­а­ ­­­т­и­й­н­ ­­­п­­у­­­т­­к­­а­­ ­­-­ ­­W­­W­­W­­.­­B­G­­1­­7­­.­­­C­L­­­U­­­B­­

2021.03.06 | 13:50

1
Как искате бройката да пада като няма никакви мерки?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини