Собствениците на кучета са застрашени повече от COVID-19

  • 18 ноември 2020 18:48

  • 7656
  • 3
Собствениците на кучета са застрашени повече от COVID-19
© Getty Images

Испански изследователи установиха, че хората, които живеят с кучета, са застрашени повече от COVID-19 и затова ги призоваха да засилят хигиената на питомците си, съобщи в. "Мирър", цитира Монитор.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33021

Специалистите от университета на Гранада са стигнали до извода, като са анализирали основните рискови фактори за COVID-19. Анализът им показва, че хората, които живеят с куче, са със 78 процента по-застрашени от новия коронавирус. Учените не могат да посочат причината, затова настояват за засилена хигиена.

"Насред пандемията и при липса на ефективно лечение или ваксина, превантивните хигиенни мерки са единственото спасение. Тези мерки трябва да се прилагат и за кучетата, които изглежда пряко или непряко увеличават риска от зараза с новия коронавирус" - каза ръководителят на изследването Кристина Санчес Гонсалес.

Изследването е обхванало 2086 души в Испания по време на забраната за излизане от март до май.

Според препоръките на британските здравни власти животните много рядко се заразяват с новия коронавирус, като данни домашни любимци да предават вируса на хора са изключително редки, отбелязва в. "Мирър". След галене на животно обаче е добре ръцете да се измият, защото по козината му може да има и други вируси и бактерии, като Е. коли и Салмонела.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
7656 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Lissa

2020.11.19 | 00:19

3
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
Чичо

2020.11.18 | 22:14

2
Има една прекрасна песен на "Хиподил" от албума им от далечната 1999г. " Надървени въглища". Не е зле всичката журнаглистка пасмина ли, сган ли да я нарека, чат-пат да я слуша и да си седят на л.айносерните органи по-здраво, преди да се изпускат в пространството ....... Песента е за "текстописците" , но пасва 100% и за съвременните представители на втората най-древна професия. Която, между прочем, засенчва първата !
123

2020.11.18 | 19:24

1
Какво още ще си изчоплите от пъпчасалите хемороиди??? Ма си байката! То беше фейк, то беше чудо!!!! Поне да бяхте променили цифрите на изследваните, че нещо много-много се повтарят бре, смотльовци-драскачи!!!! Що не си заврете по-горе изложената от ВАС информация де слънце не ви огрява??? (например - в джоба на прашките си!)

Добави коментар

Водещи новини