Вече няма свободни COVID-легла в русенските болници

  • 09 ноември 2020 14:10

  • 341
  • 1
Вече няма свободни COVID-легла в русенските болници
© Getty Images/Guliver (архив)

Липсата на легла и медицинския персонал в болниците в региона са основният проблем към момента. Това заяви заместник областният управител на област Русе Свилен Иванов, който временно изпълнява длъжностите областен управител и председател на Областния оперативен щаб.

Точно затова той проведе спешна среща с ръководствата на всички болници от региона, определени за лечение на пациенти с COVID-19.

От представената информация стана ясно, че към момента разкритите легла за лечение на пациенти с коронавирус в област Русе са 231, а лекуваните 301. По-голямата част от тях са от други области и вече няма свободни легла в русенските болници. По тази причина Свилен Иванов отправи и апел към областните управители на съседни области да уведомят гражданите си, че няма повече места в болниците в Русенско. Разбира се, най-тежките случаи няма да бъдат връщани.

До утре се очаква да бъдат открити още 37 легла за неинтензивно лечение, като 22 от тях ще бъдат в Комплексния онкологичен център, а останалите 15 в Университетска болница „Медика Русе“. Освен това по време на срещата беше решено този четвъртък да се проведе онлайн обучение на общопрактикуващите лекари от областта.

114 нови случая на COVID-19 в Русе

То ще бъде водено от трима лекари от двете университетски лечебни заведения „Медика“ и „Канев“, както и от Белодробната болница. По време на него джипитата ще бъдат запознати с най-новите тенденции при диагностицирането и лечението на COVID-19.

Идеята е по този начин да се разтовари болничната помощ и част от пациентския поток да бъде прехвърлен към поликлиниките и общопрактикуващите лекари.

По-късно през деня очаквайте информация относно констатираните случаи на коронавирусна инфекция в региона за последните 24 часа.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
341 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БТВ или7/8

2020.11.09 | 18:04

1
да поканят урода мангъров да каже пак нещо за вирусчето! Ташко , водещата маймуна на Студио Хъ да вземе интервю от световноизвестния де. бил на БСП , другаря мангасаров!

Добави коментар

Водещи новини