49 работника от цех в Айтос са заразени с COVID-19

Четиресет и девет работника от цех в Айтос са заразени с коронавирус. С КОВИД-19 са регистрирани и четирима служители от вътрешното отделение в болницата в Айтос.

Общо регистрираните днес с положителни проби за коронавирус от областта са 64 души. Шестима са от Бургас, те са поставени под домашна карантина. Останалите са от общините Айтос, Карнобат и Руен. 

Още двама ученици в Бургас са с COVID-19

С изключение на вътрешноболничната инфекция в Айтос, няма други настанени в болница, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас след постъпила официална информация от Регионалната здравна инспекция.

350 са активните случаи за Бургаска област от общо 782 заболели за целия период, 423 са излекувани, девет са починали.

От пресцентъра на Община Бургас информираха, че кметът Димитър Николов ще отправи официално искане до Министерството на здравеопазването, освен УМБАЛ и общинската белодробна болница да бъдат включени и други болници в Бургас в обслужването на пациенти с КОВИД-19 чрез сключване на договори със здравната каса.

Искат още болници в Бургас да лекуват болните от COVID. Кметът: Няма място за притеснение!

Мотив за това е, че болниците в Бургас обслужват пациенти от целия регион. Към момента 16 пациенти с коронавирус са настанени в инфекциозно отделение в УМБАЛ-Бургас, 26 - в общинския диспансер за белодробни болести, четирима в инфекциозно отделение в Айтос.

Легловата база е запълнена и Бургас трябва да се подготви за бъдеща вълна, чрез разширяване на мрежата от болници в града, които обслужват пациенти с коронавирус, добавиха от общинския пресцентър.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Избрано от Интернет