Искат още болници в Бургас да лекуват болните от COVID. Кметът: Няма място за притеснение!

Кметът на Бургас Димитър Николов обяви, че отправил официално искане до Министерството на здравеопазването за включването на още болници за обслужване на пациенти с коронавирус. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13560

"Няма място за притеснение, регистрираните нови случаи в Бургас са 6 от 64 за бургаски регион, но болничното лечение на пациентите в областта се осъществява предимно в бургаските болници", коментира кметът.

Към момента основната тежест поемат инфекциозно отделение в УМБАЛ-Бургас, където има настанени 16 пациенти и общинският диспансер за белодробни болести - с 26 пациенти от целия регион.

Проф. Кантарджиев разкри при колко заразени ще има нови мерки срещу COVID-19

"Легловата база е запълнена и трябва да се подготвим да поемем бъдещите случаи от региона чрез разширяване на мрежата от болници в Бургас, които да сключат договор със здравната каса за лечение на пациенти с ковид", уточни Николов.

От днешните регистрирани случаи - 49 работят в цех в Айтос, 4 са пациенти на вътрешно отделение на болницата в Айтос, 6 са от Бургас и са под домашна карантина, останалите са от Карнобат и Руен.

С изключение на вътрешноболничната инфекция в Айтос, няма други настанени в болница.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13560

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.09.29 | 11:25
    Като я гледам тая с бело лигавниче с нос стърчащ навън, представям си каква стерилност се спазва в тези лечебни заведения, лаборатории и т. н.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болници

още

Анкета

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Избрано от Интернет